Haber

Muğla’da 6 milyon kilogram ‘tıbbi’ imha

MUĞLA (İGFA) – Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılında hayata geçirdiği Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, Türkiye’nin en modern ve donanımlı tesislerinin ortasında yer alıyor. 13 ilçeden 1016 noktadan alınan tıbbi atıklar, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde bertaraf edilmektedir.

Tıbbi atıkların çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi için çalışan Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında kurduğu Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf tesisinde bugüne kadar 6 milyon 332 bin 140 kg tıbbi atığın sterilizasyon ve bertaraf işlemini gerçekleştirdi. ve 500 kg/h kapasiteye sahiptir.

Muğla’nın 13 ilçesindeki sağlık kuruluşlarından lisanslı araçlarla modern taşıma yöntemleri kullanılarak her ay 125 ton tıbbi atık 1016 noktadan toplanıyor.

Tıbbi atıklar tesiste basınçlı buhara maruz bırakılarak sterilize edilmektedir. Atıkların zararsız hale getirilip getirilmediği kimyasal ve biyolojik göstergeler kullanılarak test edilmektedir. Sterilize edilen atıklar parçalanarak hacim küçültülmekte ve evsel atık haline geldikten sonra Menteşeli Organize Depolama Tesisi’nde bertaraf edilmektedir.

Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılında 13 ilçede 1016 noktadan 1 milyon 274 bin kg tıbbi atık toplayarak tesislerde bertaraf ettiği kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu