Haber

Depremin yaralarını ‘birlikte saracaklar’

ANKARA (İGFA) –6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları, deprem bölgesindeki yakınlarını geçici süreliğine Almanya’ya davet etti ve Alman makamları tarafından özel bir vize düzenlemesi yapıldı.

Bu kapsamda depremden etkilenen 12 bine yakın vatandaş bu özel vizeden yararlanarak Almanya’ya gitti. Bu doğrultuda, yakınlarıyla birlikte Almanya’ya giden depremzedelerin tespit edilerek ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçen Bakanlık, Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü, Türkler Cumhurbaşkanlığı ile birlikte “Birlikte İyileşelim” projesini başlattı. Yurt Dışı ve Akraba Topluluklar.

Vatandaşlara psikososyal destek sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, bakanlık bünyesindeki psikologlar, ruhani danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları ve çocuk gelişimi uzmanları tarafından aile seminerleri, psikoeğitimler, yetişkinlere ve çocuklara yönelik tarihi-kültürel geziler düzenlenecek. Ailelerle yapılan görüşmelerde ihtiyaçlar belirlenerek ileriye yönelik takipler yapılabilir.

Ayrıca depremin vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmayı hedefleyen proje ile Almanya’da ikamet eden Türk aileleri ve deprem bölgesindeki yakınları, depremden etkilenen yakınlarına nasıl yaklaşmaları ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirilecek. ile.

İLK BERLİN’DE UYGULANACAK

İlk olarak Berlin’de hayata geçirilecek olan “Birlikte İyileşelim” projesinin Almanya’nın diğer şehirlerinde de hayata geçirilmesi planlanırken, vatandaşlar https://forms.aile.gov.tr/birliği- üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde başvuruda bulunabiliyor. iyileşelim. yapabilmek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu