Teknoloji

Aktif hale gelmek için diğer virüsleri ısıran “Vampir” Virüsü Keşfedildi

ABD’de görev yapan Maryland Üniversitesi’nde çalışan bir grup bilim insanı, virüslerle ilgili İlginç bir keşif yaptılar. Araştırmacılar, yaşadıkları bölgede toprak örneklerini incelerken iki yeni virüs türü keşfettiklerini açıkladı. Bu tip virüsler çalışma sistemleri açısından oldukça ilgi çekiciydi çünkü birinin aktif hale gelmesi için diğerinin devreye girmesi gerekiyordu. ısırıyordu“. Bilim insanları bu virüse “vampir” adını vermeye başladı.

Virüsler, hücre dışındaki yaşamın bir işareti olan DNA veya RNA’yı taşır. göstermiyorlar . Virüsün aktif olabilmesi için bir konakçıya (genellikle bakteri veya yardımcı virüs) girip hücreye ulaşması gerekir. İşte bunu yaparken keşfedilen yeni virüsler ilginç süreççalışırlar.

Bir virüs bir hücreyi diğerini “ısırarak” enfekte eder

Bilim adamlarının “MiniFlayer” adını verdiği yeni virüs, hücreye girdiğinde “MindFlayer” adı verilen başka bir virüse saldırıyor. sarılıyorduBunu inceleyen uzmanlar farklı bir durumla karşılaştı. Öyle ki MiniFlayer’ın küçücük bir kuyruğu vardı ve bu kuyruk yukarıdaki görselde görüldüğü gibi MindFlayer’a bağlanarak yardımcı hücreye güç veriyordu. ısırıyordu . Kelimeyi mecazi anlamda ısırıyordu kullanmadığımız Söylenmesi gerekiyor. Peki neden?

Araştırmacılar ayrıca MindFlayer’ın boynuna karşılık gelen alanı da derinlemesine analiz etti. Soruşturma sonucunda; teknik olarak ısırıkla aynı biçimde gelişir Bir durum ortaya çıktı. Öyle ki MiniFlayer’ın bağlandığı alanda başıboş lifleroluşturulmuştur.

Araştırmanın koordinatörü Tagide deCarvalho, keşifleriyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. ” Bunu görünce ‘Buna inanamıyorum’ dedim.” dedi bilim adamı daha önce böyle bir keşif bitmiş değilBugüne kadar bir virüsün başka bir virüse bu şekilde bağlandığının görülmediğini belirtti.

Yapılan keşfin değerli olduğunu belirtmek gerekir. Çünkü hala virüsleri bilmiyoruz. çok fazla şey var ve son keşif bu mikroorganizmaları daha iyi anlamamızı sağladı. Araştırmaya ilişkin ISME Dergisi’nde yayınlanan makale, yeni bulgularla birlikte daha fazla bilinmeyeni ortaya çıkarıyor. gün ışığına çıkarılabilirSeni düşündürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu